ГоловнаПолітика

Апеляцію щодо статусу Саакашвілі в Україні знову відкладено

Захист політика знову клопотав про відвід колегії суддів.

Апеляцію щодо статусу Саакашвілі в Україні знову відкладено

Київський апеляційний адміністративний суд відклав розгляд апеляції на рішення суду першої інстанції, який визнав законним відмову Державної міграційної служби надати Михайлові Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту (політпритулок). Наступне засідання відбудеться в понеділок, 5 лютого.

Про це повідомив головуючий суддя Андрій Коротких.

Засідання перенесено у зв'язку з внесенням адвокатами Саакашвілі клопотання про відвід колегії суддів.

Адвокат Руслан Чорнолуцький повідомив: незважаючи на відмову в відводі колегії у складі Андрія Коротких, Олени Ганечко і Наталії Литвиної, двох суддів усе ж замінили напередодні засідання, і в колегію були включені Євген Чаку і Віталій Файдюк.

Захист Саакашвілі висловив бажання ознайомитися з документами щодо змін у складі колегії. Їм надали час з 10:30 до 11:30, проте після перерви адвокати заявили, що цього недостатньо, оскільки в них є підстави припускати, що при визначенні складу колегії були допущені порушення.

На знак протесту Михайло Саакашвілі покинув зал суду, а його захист подав клопотання про відвід цієї колегії.

Для винесення рішення за клопотанням буде сформовано окрему колегію.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі було припинено влітку 2017 року. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

11 вересня представники Саакашвілі подали заяву від його імені про визнання особою, яка потребує додаткового захисту. Наприкінці жовтня Державна міграційна служба видала відмову в зв'язку з тим, що заяву подавали з порушенням пункту 8 частини першої статті 1 (заява не встановленого зразка) та частини першої статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

Через кілька днів він знову подав заяву на отримання притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram