ГоловнаПолітика

Глава УПЦ КП назвав Путіна новим Каїном

"Путін - віруючий. Християнин. Але чи живе він по вірі? Ні, не живе".

Глава УПЦ КП назвав Путіна новим Каїном
Фото: Макс Требухов

Глава Української православної церкви Київського патріархату Філарет назвав президента Росії Володимира Путіна новим Каїном.

В інтерв'ю "Німецькій хвилі", Філарет сказав, що російський президент є віруючою людиною, але багато грішить. "Путін - віруючий. Християнин. Але чи живе він по вірі? Ні, не живе. Я його назвав: "Новий Каїн". Він вірить у Бога, але творить беззаконня", - сказав він.

Глава УПЦ КП нагадав, що під керівництвом Путіна Росія розв'язала війну проти України.

"Незаконно відібрали Крим. Думали, що в такий самий спосіб зможуть відібрати Донбас. І не тільки Донбас, а мріють підкорити собі всю Україну. І не тільки Україну. Мріють повернути під свій вплив колишні держави соціалістичного табору. Тобто всі країни Балтії, Польщу, Румунію, Болгарію. Путін про це мріє. Однак він марно мріє, тому що період імперій закінчився", - заявив предстоятель УПЦ КП.

Філарет зазначив, що українці та росіяни є братами, однак Путін хоче повернути українців у рабство.

"По-перше, ми належимо до сім'ї слов'янських народів. Отже, вже це нас зближує. По-друге, протягом століть ми жили або як сусіди, або як одна держава. Тому ми зблизилися, ми брати. І тому повинні жити як брати. Але брат не повинен робити іншого брата рабом. Якщо ви брати, то і живіть, як брати. А не як пан і раб. А Путін хоче повернути нас у рабство", - розповів він.

Філарет також висловив надію, що війна припиниться в найближчі роки. "Війна триватиме ще рік-два. Путін зрозумів, що він Україну зброєю не візьме. Йому потрібно красиво вийти з цього конфлікту", - підсумував глава УПЦ КП. Він вважає, що після припинення війни на Донбасі так звані "ЛНР" і "ДНР" припинять своє існування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram