ГоловнаПолітика

НАБУ довело до суду справу проти судді, яку відмовилася розслідувати ГПУ

Харківського суддю Лазюка звинувачують у хабарництві.

НАБУ довело до суду справу проти судді, яку відмовилася розслідувати ГПУ
Судья Лазюк (в желтой рубашке) на заседании Высшего совета правосудия
Фото: vru.gov.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура 30 січня передала в суд обвинувальний акт проти судді Дзержинського районного суду Харкова Сергія Лазюка. Його судитимуть за звинуваченням у вимаганні хабара в розмірі 75 тисяч гривень (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу).

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

За версією слідства, суддя зажадав відкат у розмірі відсотка від суми позову в цивільній справі, яка була в нього на розгляді.

Кримінальне провадження за цим епізодом було відкрито ще в березні 2015 року. Його розслідуванням займалися слідчі з особливо важливих справ Генеральної прокуратури, однак складу злочину не знайшли і провадження закрили. Наступного року детективи НАБУ витребували це кримінальне провадження в Генпрокуратурі й після вивчення визначили його перспективним. 30 травня 2017 року судді повідомили про підозру.

Підозрюваний суддя є обвинуваченим ще в одному провадженні, яке розслідували детективи НАБУ. Справу про отримання ним неправомірної вигоди в розмірі 800 доларів слухають у Полтавському районному суді Полтавської області.

Другий обвинувальний акт розглядатиме Чутівський районний суд Полтавської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram