ГоловнаПолітика

Порошенко запросив Макрона відвідати Україну

Голова АП Райнін провів робочу зустріч з послом Франції Ізабель Дюмон.

Порошенко запросив Макрона відвідати Україну
Фото: president.gov.ua

Голова адміністрації президента Ігор Райнін провів робочу зустріч з послом Франції в Україні Ізабель Дюмон.

Про це повідомляється на сайті президента.

Райнін подякував Дюмон за активну участь її країни в "нормандському форматі" (Україна, Німеччина, Франція, Росія) і незмінну підтримку Франції суверенітету, незалежності і територіальної цілісності України.

"Під час зустрічі також було підтверджено запрошення від президента Петра Порошенка Еммануелю Макрону відвідати Україну в зручний для нього час", - наголошується в повідомленні.

Сторони також обговорили перспективи міжнародного співробітництва між Україною та Францією, зокрема в сфері реформування системи державної служби та освіти для держслужбовців.

Особливу увагу було приділено проекту "Управлінська освіта для префектів" з урахуванням значного досвіду саме французької школи державного управління, яку в цій країні реалізує Національна школа управління Франції (Ecole Nationale d’Administration (ENA).

"Сторони досягли домовленості узгодити найближчим часом "дорожню карту" створення аналогічної освітньої інституції, яка б дозволила поліпшити координацію і прискорити практичну реалізацію кращих європейських стандартів управління в державній сфері в Україні", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Макрон вважає, що співпраця в рамках "нормандського формату" сприяла обміну полоненими між Україною і бойовиками в грудні 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram