ГоловнаПолітика

Азаров став підозрюваним у справі Курченка

Йому закидають співучасть у розкраданні скрапленого газу.

Азаров став підозрюваним у справі Курченка

Колишній прем'єр-міністр Микола Азаров став підозрюваним у кримінальному провадженні про розкрадання скрапленого газу Сергієм Курченком.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко в фейсбуці.

Його підозрюють у співучасті в незаконному заволодінні скрапленим газом "Укргазвидобування" і "Укрнафти" на суму 2,2 млрд гривень.

Курченко, на думку слідства, є керівником злочинної організації, яка впродовж 2010-го - початку 2014 року вчинила тяжкі та особливо тяжкі злочини у сфері господарських операцій зі зрідженим газом. Курченко купував скраплений газ, що належить державі, на загальну суму 2,2 млрд грн на спеціалізованих аукціонах за цінами значно нижчими за ринкові, нібито для потреб населення. Фактично скраплений газ надалі реалізовували за ринковими цінами.

Нагадаємо, Азаров також проходить підозрюваним у справі про приватизацію "Укртелекому" (ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу). Він також є фігурантом кримінальної справи про публічні заклики до захоплення влади в зв'язку зі створенням "Комітету порятунку України" (ч.3 ст.109 Кримінального кодексу). Проти нього порушено справу про зловживання службовим становищем під час зупинки перевірки на ДП "Антонов" (ч.2 ст.364 Кримінального кодексу).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram