ГоловнаПолітика

Подружжя Луценків заплатило $20 тисяч за відпочинок на Сейшелах

Переліт Юрія та Ірини Луценків оплатив син, повідомив генпрокурор.

Подружжя Луценків заплатило $20 тисяч за відпочинок на Сейшелах
Фото: art.alphacoders.com

Генеральний прокурор Юрій Луценко визнав, що разом з дружиною заплатив 20 тисяч доларів за відпочинок на Сейшельських островах.

У фейсбуці він прокоментував інформацію журналістів програми "Схеми" про те, що на початку 2018 року сім'я генпрокурора - Юрій Луценко з дружиною і молодшим сином-студентом, а також старший син з дружиною - протягом восьми днів відпочивала на Сейшелах, де орендували дві вілли. За підрахунками журналістів, відпочинок міг коштувати понад 50 тис. євро - по 21 тисячі коштувала оренда вілл, ще понад 10 тис. євро сім'я Луценків витратила на додаткові послуги.

"Для тих, хто переживає за мої витрати на відпочинок. Наприкінці вересня старший син одружився і відклав традиційний "медовий місяць" на потім. У 2018 році у нас з Іриною - 30-річчя спільного життя. Вирішили, що всією сім'єю в січні проведемо відпочинок, щоб побути разом. Саша і Настя вибирали місце в теплих краях. Син оплатив переліт (і ми це вказали у своїх деклараціях). Проживання (приблизно 20 тисяч доларів на трьох) ми оплатили самі", - написав генпрокурор.

При цьому він заявив, що останнім часом отримує зарплату від 130 до 220 тис. грн щомісяця, а у дружини понад 110 тис. гривень доходу.

"Це дозволило нам провести з дітьми 7 днів відпочинку. Так само, як ці доходи дозволили мені в грудні оплатити матеріальну допомогу пораненим воїнам АТО на 450 тис. грн, а Ірині допомагати іншим людям", - зазначив Луценко.

Він виклав фотокопії виписок про свою зарплату за останній рік і платіжні доручення на благодійну допомогу для протезування на загальну суму 347 тис. гривень.

Нагадаємо, наприкінці минулого року Юрій і Ірина Луценки отримали подарунки від сина Олександра вартістю по 170 тис. гривень. Учора Юрій Луценко заявив, що гроші були витрачені на відпочинок на Сейшелах. При цьому він не уточнив, чи йдеться про оплату перельоту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram