ГоловнаПолітика

Порошенко обговорив ситуацію на Донбасі і в Криму з головою ОБСЄ

Анджеліно Альфано відвідає Донбас 31 січня.

Порошенко обговорив ситуацію на Донбасі і в Криму з головою ОБСЄ
Фото: president.gov.ua

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з міністром закордонних справ і міжнародного співробітництва Італійської Республіки, головою Організації з безпеки і співпраці в Європі Анджеліно Альфано.

Прес-служба глави Української держави повідомляє, що президент привітав Італію з початком головування в ОБСЄ і подякував за включення питання врегулювання ситуації на Донбасі у пріоритети роботи. Було окремо акцентовано на подальшому погіршенні ситуації з правами людини на території окупованого Криму.

Президент України поінформував італійського співрозмовника про ситуацію на Донбасі і привітав рішення Анджеліно Альфано відвідати цей регіон, який потерпає від російської агресії, 31 січня 2018 року.

Співрозмовники також обговорили пріоритетні питання двосторонньої взаємодії. Глава зовнішньополітичного відомства Італії привітав активізацію італійського бізнесу в Україні в результаті поліпшення інвестиційного клімату внаслідок проведення успішних реформ.

Глава Української держави подякував представнику Італії за підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема за співавторство відповідних резолюцій Генеральної Асамблеї ООН, а також в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції.

Нагадаємо, з 1 січня Італія очолила ОБСЄ і пообіцяла підтримку Мінським угодам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram