ГоловнаПолітика

Підозрюваному у сепаратизмі харківському соратнику Медведчука продовжили арешт

У задоволенні клопотання про зміну запобіжного заходу Андрію Лесику суд відмовив.

Підозрюваному у сепаратизмі харківському соратнику Медведчука продовжили арешт
Фото: mediaport

Київський районний суд Харкова 30 січня задовольнив клопотання слідчого УСБУ в Харківській області і продовжив запобіжний захід голові Харківської територіальної ради руху "Український вибір - Право народу" Андрію Лесику, підозрюваному у сепаратизмі.

Про це повідомляє прес-служба суду.

"Винесено ухвалу: продовжити підозрюваному Лесику запобіжний захід у вигляді утримання під вартою в Харківській установі виконання покарань №27 (СІЗО - ред.) в межах строку досудового розслідування на 60 днів - до 30 березня 2018 р. включно", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що суд відмовив у задоволенні клопотання адвоката Лесика Дмитра Тихоненкова про зміну запобіжного заходу його підзахисному.

Нагадаємо, співробітники СБУ затримали Лесика 15 грудня. Раніше йому вручили підозру за ст. 110 Кримінального кодексу (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Справа стосується репоста матеріалу на сторінці в соцмережі навесні 2014 року із закликом до створення Одеської народної республіки.

Андрій Лесик з 2010 по 2015 був депутатом Харківської міської ради 6-го скликання, з 2015-го - депутатом міськради 7-го скликання, членом фракції "Відродження", очолюючи водночас місцеву територіальну раду руху "Український вибір" Віктора Медведчука.

Навесні 2016 року Лесика позбавили повноважень, і його місце зайняв інший депутат. Пізніше йому вдалося через суд скасувати рішення міськради, але мандат йому так і не повернули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram