ГоловнаПолітика

Порошенко вдячний США за "кремлівський список"

Президент очікує аналогічного рішення від ЄС.

Порошенко вдячний США за "кремлівський список"
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко вдячний США за публікацію "кремлівського списку", передбаченого новим законом про санкції проти російських олігархів і людей з близького оточення президента РФ Володимира Путіна.

"Щира подяка Вашингтону за чергову демонстрацію лідерства у протидії російській агресії! Розраховуємо на відповідні рішення і з боку наших європейських партнерів для зміцнення загального трансатлантичного фронту. Сила санкцій стає все міцнішою і впливовішою. Накопичувальний ефект обмежувальних заходів неминуче і впевнено обмежує апетити агресора. І так буде, допоки в Кремлі нарешті не зрозуміють важливості поваги до міжнародного права, відмови від втручання у внутрішні справи суверенних держав та припинення підриву демократичних інститутів. А також допоки не відбудеться повне відновлення суверенітету і територіальної цілісності України!" - написав Порошенко у фейсбуці.

Нагадаємо, напередодні Міністерство фінансів США опублікувало "кремлівський список", передбачений новим законом про санкції проти РФ. Вашингтон поки що вирішив відмовитися від нових обмежень, і потрапляння в ці списки не означає обов'язкове введення санкцій. Попри це, деякі російські олігархи через лобістів у Вашингтоні намагалися не потрапити в цей список.

У Раді Федерації РФ заявили, що включення в "Кремлівську доповідь" фактично всього російського керівництва означає розрив відносин між Росією і США.

З понеділка, 29 січня, США також почнуть вводити санкції проти фізосіб і компаній з будь-якої країни світу, які будуть укладати "істотні" контракти з підприємствами оборонного сектору Росії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram