ГоловнаПолітика

Україна вперше випробувала крилату ракету

На озброєнні української армії зараз немає жодної крилатої ракети.

30 січня відбулися успішні перші льотні випробування нової української крилатої ракети наземного базування, здатної точно вражати наземні та морські цілі.

Про це повідомив секретар Ради національної безпеки й оборони України Олександр Турчинов після завершення випробувань, повідомляють на сайті РНБО.

За його словами, це повністю українська розробка конструкторів державного підприємства КБ "Луч" у співпраці з іншими державними та приватними підприємствами оборонного комплексу України.

"Під час випробувань, які відбулися успішно, перевіряли льотні характеристики і роботу систем ракети", - зазначив Турчинов.

За його словами, РНБО, яка координує національну ракетну програму, поставила завдання "розробити комплекси крилатих ракет не тільки наземного, а й морського і повітряного базування". "Дальність дії наших крилатих ракет і їх бойове спорядження не суперечать підписаним Україною міжнародним угодам для такого виду зброї", - додав Турчинов.

"Для України це дуже важлива подія, тому що після тотального роззброєння української армії, згідно з Будапештським меморандумом, на озброєнні Збройних сил України не залишилося жодної крилатої ракети", - зазначив Турчинов.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram