ГоловнаПолітика

Суд продовжив арешт соратника Саакашвілі Дангадзе до кінця березня

Печерський суд задовольнив клопотання Генпрокуратури.

Суд продовжив арешт соратника Саакашвілі Дангадзе до кінця березня
Фото: Сергей Нужненко

Печерський районний суд Києва продовжив арешт соратника колишнього президента Грузії, лідера політичної партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі Сиверіона Дангадзе до 31 березня.

Про це повідомляють на сайті партії.

Відзначають, що 29 січня суддя В'ячеслав Підпалий задовольнив клопотання Генпрокуратури про продовження терміну утримання під вартою підозрюваного на 60 діб.

Термін дії рішення суду - до 31 березня.

Сам Дангадзе на суді заявив, що впродовж двох місяців перебування під вартою його не викликали на допити й інші слідчі дії.

"За два місяці мене тільки раз викликали на слідчі дії з представником СБУ, той сказав, що буде перевіряти голос на плівці. Досі не надали протоколу про те, що було вилучено в мене з квартири. Це все робиться для того, щоб натиснути на Саакашвілі, але я пишаюся, що пов'язав своє життя з Саакашвілі та його командою", - сказав Дангадзе.

Нагадаємо, 6 грудня 2017 року Печерський суд заарештував Дангадзе на 60 діб без права внесення застави. За версією слідства, Дангазде виступав переговірником і посередником під час передачі грошей Саакашвілі від довіреної особи бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в Росії.

Крім того, повідомляли, що стосовно Дангадзе було відкрито кримінальне провадження за статтею "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України". Напередодні генпрокурор Юрій Луценко заявив, що в Дангадзе слідчі знайшли український паспорт Саакашвілі, який, як стверджував політик, у нього відібрала поліція.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram