ГоловнаПолітика

Порошенко погодив з Тіллерсоном проект резолюції про миротворців на Донбасі

"Ми отримали повну підтримку США, інших наших партнерів з Ради безпеки ООН".

Під час зустрічі в Давосі президента України Петра Порошенка і державного секретаря США Рекса Тіллерсона сторони погодили можливий проект резолюції про миротворців на Донбасі.

Про це заявив голова Української держави.

"Ми запланували і погодили можливий проект резолюції про миротворців на Донбасі з ключовими характеристиками, які повинна містити ця резолюція. Ми отримали повну підтримку США, інших наших партнерів з Ради безпеки ООН", - написав Порошенко в фейсбуці.

Він повідомив про досягнення угоди про відновлення вже в березні роботи Комісії стратегічного партнерства. "Будуть сформовані кілька груп, де ми будемо обговорювати, в тому числі подальші реформи. Нам дуже це потрібно", - наголосив президент.

"Безумовно, ми також наполягаємо на тому, щоб була продовжена дискусія щодо звільнення інших українських заручників і політв'язнів, які перебувають у в'язницях в Росії", - додав Порошенко.

Президент подякував США за політику санкцій, які вводяться проти російських резидентів. "Для нас дуже важливо мати цей механізм впливу, щоб повернути Росію за стіл переговорів і забезпечити деокупацію Донбасу і звільнення Криму", - резюмував Порошенко.

Раніше сьогодні Сполучені Штати розширили санкції проти Кремля через втручання Росії в ситуацію на сході України. У числі інших під санкції потрапив заступник міністра енергетики РФ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram