ГоловнаПолітика

Саакашвілі помістили під нічний домашній арешт

Суд зобов'язав Саакашвілі перебувати в місці проживання з 22:00 до 7:00.

Саакашвілі помістили під нічний домашній арешт
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва відправив колишнього президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі під нічний домашній арешт.

Про це оголосив головуючий суддя за підсумками засідання в п'ятницю.

Суд частково задовольнив клопотання прокуратури про обрання для Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Суд зобов'язав Саакашвілі перебувати в місці проживання з 22:00 до 7:00 наступного дня.

Рішення суду обурило Саакашвілі і його прихильників, присутніх у залі засідань.

Нагадаємо, 5 грудня 2017 року Саакашвілі затримали, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика оголосили в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який зараз переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. Саакашвілі заявив, що не розмовляв з Курченком.

Повторно Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч.2 ст.256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховування їх злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання для Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Саакашвілі був відпущений з-під варти в залі суду.

На 22 грудня було заплановано розгляд апеляції прокурора Генеральної прокуратури України на це рішення Печерського райсуду, однак його кілька разів переносили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram