ГоловнаПолітика

Саакашвілі заявив, що Київ цікавиться можливістю його реадмісії

Екс-президент Грузії стверджує, що МЗС звернулося по консультації до Польщі.

Саакашвілі заявив, що Київ цікавиться можливістю його реадмісії
Фото: Сергей Нужненко

Лідер партії "Рух нових сил", екс-президент Грузії Михайло Саакашвілі стверджує, що Міністерство закордонних справ України зверталося до МЗС Польщі по консультацію в питанні його можливої реадмісії.

Про це він заявив на засіданні Апеляційного суду Києва, який вирішує питання про його можливий домашній арешт, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я офіційно заявляю, що позавчора українське МЗС звернулося в МЗС Польщі з питанням, чи згодна Польща на мою реадмісію. Це моя офіційна заява під протокол", - сказав Саакашвілі.

Він також заявив, що МЗС звернулося до посольств інших західних країн з інформацією про те, що життю екс-президента Грузії нібито загрожує небезпека від радикальних націоналістичних сил в Україні. На думку Саакашвілі, так українська влада хоче легітимізувати в очах Заходу його можливу екстрадицію або видворення з України.

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі було припинено влітку 2017 року. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства. 11 вересня представники Саакашвілі подали від його імені заяву про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.

Наприкінці жовтня Державна міграційна служба видала відмову у зв'язку з тим, що заява подавалася з порушеннями. Через кілька днів Саакашвілі знову подав заяву на отримання притулку.

25 січня Апеляційний суд відмовив Саакашвілі у відводі суддів у справі про його статус в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram