ГоловнаПолітика

Російського військового Агєєва засудили до 10 років ув'язнення

Росіянин визнаний винним у тероризмі.

Російського військового Агєєва засудили до 10 років ув'язнення
Виктор Агеев

Новоайдарський суд Луганської області визнав винним у тероризмі і засудив громадянина Росії Віктора Агєєва до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомив адвокат Агеєва Віктор Чевгуз, передає Громадське.

"Сьогодні росіянин Віктор Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі", - сказав він.

Адвокат повідомив, що 24 січня у справі Агеєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати.

Російського військового звинуватили в бойових діях на стороні самоназваної "ЛНР", а також у незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї і боєприпасів.

Прокурор просив засудити Агеєва до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Адвокат висловив думку, що покарання у вигляді 10 років ув'язнення "є надмірно суворим" і анонсував апеляцію на рішення суду.

Нагадаємо, 24 червня біля Жолобка Луганської області сили АТО ліквідували двох і взяли в полон чотирьох диверсантів. Серед загиблих виявився командир ДРГ - кадровий російський офіцер Олександр Щербак, серед полонених - Агєєв.

Те, що Віктор Агєєв - військовослужбовець-контрактник ЗС РФ, підтвердив він сам, його мати, його друзі і колишні товариші за службою. Після строкової служби він залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. Через чотири дні після цього його відправили на Донбас.

Міноборони Росії офіційно відмовилося від Агеєва, стверджуючи, що він не перебував на службі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram