ГоловнаПолітика

Саакашвілі відмовили у відводі суддів у справі про його статус в Україні

Апеляцію продовжить розглядати та сама колегія, яка вела засідання 22 січня.

Саакашвілі відмовили у відводі суддів у справі про його статус в Україні
Фото: Сергей Нужненко

Київський апеляційний адміністративний суд 23 січня відмовив Михайлові Саакашвілі у відведенні колегії суддів, яка розглядає питання про визнання його особою, яка потребує додаткового захисту.

Рішення було прийнято колегією на чолі з Віталієм Файдюком, пише "Інтерфакс-Україна".

Таким чином, питання статусу Саакашвілі в Україні продовжить розглядати та сама колегія КААС на чолі з суддею Андрієм Коротких, яка спочатку була визначена для цього процесу і провела перше засідання 22 січня. Воно завершилося без винесення рішення в зв'язку з клопотанням захисту політика.

Суд першої інстанції визнав законною відмову Державної міграційної служби надати Михайлові Саакашвілі статус біженця або особи, яка потребує додаткового захисту (політпритулок).

Нагадаємо, українське громадянство Саакашвілі було припинено влітку 2017 року. Це було зроблено на підставі того, що він подав недостовірну інформацію під час оформлення громадянства.

11 вересня представники Саакашвілі подали заяву від його імені про визнання особою, яка потребує додаткового захисту.

Наприкінці жовтня Державна міграційна служба видала відмову в зв'язку з тим, що заява подавалася з порушенням пункту 8 частини першої статті 1 (заява не встановленого зразка) та частини першої статті 7 (заява подається особисто або через законного представника) Закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

Через кілька днів він знову подав заяву на отримання притулку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram