ГоловнаПолітика

Лагард закликала Україну скористатися "сприятливим зовнішнім середовищем" для прискорення реформ

Голова МВФ назвала переговори з Порошенком "конструктивними".

Лагард закликала Україну скористатися "сприятливим зовнішнім середовищем" для прискорення реформ
Фото: EPA/UPG

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду Крістін Лагард закликала Україну скористатися нинішнім сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ.

Про це йдеться в офіційній заяві голови МВФ за результатами зустрічі з українським президентом Петром Порошенком.

"Україна повинна скористатися нинішнім сприятливим зовнішнім середовищем для прискорення реформ і переходу до стійкішого зростання, необхідного для стійкого поліпшення рівня життя людей", - заявила голова МВФ.

Крім того, Лагард повідомила, що схвалює факт подання на затвердження кандидатури на посаду керівника НБУ.

Лагард позитивно оцінила зустріч у Давосі з Порошенком, назвавши переговори "конструктивними". "У мене була хороша і конструктивна зустріч з Президентом Порошенком і його командою, під час якої ми обговорили останній розвиток економічної ситуації і перспективи для України, а також реалізацію заходів, які сприятимуть завершенню відкладеного огляду в рамках програми МВФ", - наголошують у документі.

При цьому директор-розпорядник МВФ підтвердила, що Фонд "разом з іншими міжнародними партнерами і надалі готовий підтримувати Україну в її зусиллях у реформуванні".

Як повідомляли, після зустрічі з Лагард голова держави подякував партнерам з МВФ за потужний сигнал на підтримку України. "Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ у 2018 році", - підкреслив Порошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram