ГоловнаПолітика

Мета Росії - вбити клин між Україною і Заходом, - Волкер

"Безумовно, це не громадянська війна".

Мета Росії - вбити клин між Україною і Заходом, - Волкер
Фото: US Embassy in Ukrainе

Росія не має наміру окупувати всю територію України, а переслідує радше політичну мету - "дестабілізувати Україну, впливати на політику Києва і спробувати вбити клин між Україною і Заходом".

Таку думку висловив спеціальний представник США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю Deutsche Welle, опублікованому в середу, 24 січня.

Говорячи про ситуацію на Донбасі, Волкер заявив, що "безумовно, це не громадянська війна". За його словами, російськомовні люди живуть в різних регіонах України, і між ними не виникає конфліктів і немає дискримінації. Зате конфлікт торкнувся лише одного регіону.

"Чому? Тому що він почався з гібридної війни, з дрібномасштабного вторгнення Росії в Україну", - зазначив спецпредставник США.

На його думку, "Росія сподівалася привести до влади більш дружній уряд у Києві, щоб втримати Україну у сфері свого впливу", але це мало протилежний ефект.

"Я вважаю, що все завершилося трагедією, оскільки дуже багато людей постраждали в результаті цього конфлікту. Понад десять тисяч людей загинули і понад мільйон людей стали вимушеними переселенцями, проте Росія своєї мети в Україні не досягла", - підкреслив американський політик.

Нагадаємо, у вівторок, 23 січня, Курт Волкер прибув з візитом в Україну. У середу, 24 січня, Волкер обговорив із секретарем Ради національної безпеки і оборони України Олександром Турчиновим законопроект про реінтеграцію Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram