ГоловнаПолітика

Лубківський заявив про необхідність ініціювання Україною донорської конференції

У резолюції ПАРЄ щодо України йдеться про важливі завдання, пов'язані насамперед з гуманітарними аспектами.

Лубківський заявив про необхідність ініціювання Україною донорської конференції

Влада повинна виробити стратегію виконання 15-ти позицій, прописаних в резолюції ПАРЄ щодо України, та ініціювати проведення донорської конференції, щоб отримати фіндопомогу у зв'язку з втратами, спричиненими агресією з боку РФ.

Про це заявив радник з міжнародних питань руху "Справедливість", дипломат Маркіян Лубківський в ефірі "Великого вечора" на телеканалі NEWSONE.

На думку дипломата, в ухваленій резолюції ПАРЄ дуже чіткі формулювання, адже події на Донбасі в документі названо російською війною проти України. Певною мірою резолюція замінила постанову Кабміну на виконання згаданого закону, зазначив Лубківський. У ній йдеться про важливі завдання, пов'язані насамперед з гуманітарними аспектами. Це питання розмінування звільнених від окупантів територій, турбота про біженців та внутрішньо переміщених осіб, українських військовослужбовців, питання гуманітарної допомоги.

"Саме для вирішення проблем, зрозумілих кожному українцю, Україна повинна ініціювати проведення донорської конференції для збору фінансової допомоги. Як це було, наприклад, після Чорнобильської катастрофи, коли гроші на будівництво нового саркофагу збиралися саме таким способом", - зазначив Маркіян Лубківський.

Раніше повідомлялося, що ПАРЄ ухвалила резолюцію про гуманітарні наслідки війни в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram