ГоловнаПолітика

Порошенко: Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ у 2018 році

Президент подякував партнерам з МВФ за потужний сигнал на підтримку України.

Порошенко: Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ у 2018 році
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко провів зустріч з директором-розпорядником МВФ Крістін Лагард у рамках участі в 48-му щорічному засіданні Всесвітнього економічного форуму у Давосі.

Про це інформує прес-служба глави української держави.

"Для нас дуже важливо продовжувати співпрацю з МВФ зараз, у 2018 році. Оскільки це не тільки довіра міжнародних фінансових організацій, пов'язаних з макрофінансовою допомогою від ЄС, співробітництвом зі Світовим Банком, але і довіра інвесторів. Я дуже вдячний нашим партнерам з МВФ за дуже потужний сигнал на підтримку України", - підкреслив Президент за підсумками переговорів з директором-розпорядником МВФ.

Петро Порошенко подякував Крістін Лагард за дуже ефективну співпрацю протягом минулого року .

"Я дуже задоволений останнім півріччям, коли ми впровадили багато реформ. І сьогодні ми домовилися продовжити ефективну співпрацю в різних сферах і виконати все, про що ми домовилися сьогодні і в минулому", - підкреслив Петро Порошенко.

Зі свого боку, директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард зазначила, що дуже задоволена продуктивними переговорами з Президентом Порошенком і членами його команди.

Нагадаємо, заступник глави НБУ Дмитро Сологуб заявив, що відсутність п'ятого траншу в найближчі півроку означатиме припинення програми МВФ.

Чинна програма МВФ щодо кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) почалася в березні 2015 року і триватиме до березня 2019 року.

Загальний обсяг програми становив 17,5 млрд доларів, тоді як Україна наразі залучила тільки 8,7 млрд доларів з усієї суми (перший транш на 5 млрд доларів - у березні 2015 року, другий - на 1,7 млрд доларів в серпні 2015 року, третій - на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий - на 1 млрд доларів в квітні 2017 року).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram