ГоловнаПолітика

У Криму заарештували затриманого кримського татарина

На засіданні Ісмаїл Рамазанов заявив, що ФСБ його сильно побила.

У Криму заарештували затриманого кримського татарина

Підконтрольний Росії Сімферопольський райсуд Криму в середу відправив під арешт у СІЗО строком на 30 діб кримського татарина Ісмаїла Рамазанова, повідомляє кореспондент LB.ua.

Вчора місцеві силовики провели обшук в його будинку і затримали самого Рамазанова за підозрою в порушенні ч. 1 ст. 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі).

Таким чином, кримський татарин пробуде в СІЗО до 21 лютого.

За твердженням слідства, у жовтні минулого року Рамазанов, використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, яка за висновком експерта збуджує ненависть до групи осіб "росіяни".

Крім того, під час обшуку у Рамазанова нібито знайшли патрони. Батько Рамазанова стверджує, що пакет з патронами від пістолета Макарова його сину підкинули.

У суді Рамазанов заявив, що співробітники ФСБ побили його під час обшуку і транспортування після затримання.

"У мене болить бік, плече, потилиця, вивихнутий палець", - сказав кримський татарин. Також він додав, що один із тих, хто бив, перебуває в залі суду у масці.

Адвокат Рамазанова Олексій Ладін клопотав про виклик швидкої допомоги та обстеження підзахисного. Прокурор висловився проти і надав суду експертний висновок, в якому зазначено, що стан здоров'я Рамазанова задовільний. У результаті суд відхилив прохання захисту.

Адвокат Ладін клопотав про м'якший запобіжний захід - підписку про невиїзд або домашній арешт. На його думку, обвинувачення не підтвердило, що саме Рамазанову належить зазначений у матеріалах справи аккаунт, і що з його телефону або планшета були вивантажені аудіозаписи.

Після російської анексії Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією "Хізб ут-Тахрір".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram