ГоловнаПолітика

У суді над Януковичем допитали екс-прем'єра Криму Могильова

"Треба було вводити воєнний стан або АТО", - заявив колишній голова Ради міністрів.

У суді над Януковичем допитали екс-прем'єра Криму Могильова
Фото: censor.net.ua

В Оболонському районному суді Києва під час засідання у справі про держзраду екс-президента Віктора Януковича допитали екс-голову Ради міністрів Криму Анатолія Могильова.

Як передає "Цензор.НЕТ", Могильов повідомив, що зараз на пенсії і живе в Бахмуті, а з Януковичем у нього були "службові та робочі відносини".

Екс-голова Радміну Криму заявив, що про звернення Януковича до президента РФ Володимира Путіна дізнався з преси.

"Про яку-небудь достовірність цього листа я говорити не можу", - зазначив свідок.

Прокурор зацитував свідчення Могильова під час досудового слідства, де він говорив, що передбачає, що цим зверненням Янукович повинен був легітимізувати введення військ, і що він писав його не з власної волі.

Могильов на суді заявив, що це було лише його припущення.

Він стверджує, що бачився з Януковичем востаннє 21 лютого 2014 року в Києві, в Адміністрації президента. Розмова була короткою.

"Янукович сказав, що його життю загрожує небезпека і що з Києва йому потрібно виїхати!" - сказав Могильов.

Могильова також запитали про обставини захоплення Верховної ради Криму 27 лютого 2014 року.

"На момент захоплення будівлі приналежність цих людей до якихось держав визначити було неможливо. На цей момент я вважаю, що це були проросійськи налаштовані люди. Я не можу говорити, що це були люди з якихось спецпідрозділів", - сказав він.

Могильов також поскаржився, що після захоплення "жодних зрозумілих команд з Києва не надходило".

"Реакції в Криму з боку Києва так і не отримали ... треба було вводити воєнний стан або АТО", - заявив екс-голова Ради міністрів.

Допитом Могильова, який тривав 15 хвилин, засідання в середу завершилося. Крім нього, суд допитав як свідків звинувачення голову Верховної Ради Андрія Парубія і заступника керівника департаменту протоколу Адміністрації Президента Дмитра Кушнарюка.

Наступне засідання призначене на 25 січня. Суд має намір заслухати голову Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рефата Чубарова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram