ГоловнаПолітика

Порошенко очікує від Ради розгляду законопроекту про Антикорупційний суд на початку наступної сесії

Президент шкодує про невключення цього законопроекту до порядку денного минулої сесії.

Порошенко очікує від Ради розгляду законопроекту про Антикорупційний суд на початку наступної сесії
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко шкодує про невключення до порядку денного минулої сесії Верховної Ради законопроекту про створення Антикорупційного суду і очікує від парламенту його розгляду на початку роботи наступної сесії.

Про це повідомляється на сайті президента за підсумками його зустрічі зі спікером Ради Андрієм Парубієм.

"Дуже шкода, що не вдалося включити до порядку денного питання Антикорупційного суду, але не сумніваюся, що на початку роботи наступної сесії парламенту це питання буде вирішене", - сказав Порошенко.

Президент також зазначив, що парламенту вдалося прийняти низку найважливіших законів і законодавчо забезпечити проведення реформ в державі.

"Ми почали важливі реформи. Окремо хотів би подякувати за судову реформу. Мені приємно, що зараз судова реформа вже сприймається і громадськістю, і міжнародними партнерами", - сказав Порошенко.

Він також подякував Парубію за надзвичайно важливі рішення, необхідні для впровадження медичної, пенсійної реформ.

Крім того, президент наголосив на важливості ухвалення закону "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях".

"Цей закон чітко зазначає системність дій державної влади України щодо повернення Донбасу, Криму в умовах окупації цих територій російським агресором", - наголосив Порошенко, додавши, що закон "чітко називає агресора - агресором, а окупацію - окупацією".

Президент наголосив, що, "незважаючи на бурхливі політичні дискусії, парламенту вдалося самоорганізуватися і знайти голоси для ухвалення цього важливого рішення".

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд очікує поліпшення законопроекту про Антикорупційний суд під час його підготовки до другого читання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram