ГоловнаПолітика

Голова російського ВТБ порівняв нові санкції США з оголошенням війни

На думку Костіна, зараз починається етап нової гонки озброєнь.

Голова російського ВТБ порівняв нові санкції США з оголошенням війни
Фото: vkurse.ua

Голова російського банку ВТБ Андрій Костін попередив про "зростання загрози військового конфлікту" в Європі. За його словами, якщо США продовжать вводити санкції проти Росії, це стане сигналом "оголошення війни".

Про це він заявив у кулуарах Всесвітнього економічного форуму в Давосі, повідомляє РБК з посиланням на Financial Times.

На його думку, будь-які економічні санкції проти російських фінансових інститутів будуть схожі на "оголошення війни".

"Я не бачу причин, через які після цього російський посол повинен буде залишитися у Вашингтоні або американський посол повинен буде купатися в холодній воді в Москві", - сказав Костін.

На його думку, зараз починається етап нової гонки озброєнь, від якої виграють "тільки генерали і ті, хто виготовляє зброю". Костін також підкреслив, що якщо це і не призведе до ядерної війни, то "ще більше зіпсує відносини між Москвою і Вашингтоном".

"Хто знає, що станеться в Сирії, чи в Прибалтиці, чи в Чорному морі, де у вас є американські військові кораблі. Що більше у вас зброї, то більше підстав вважати, що може просто випадково статися спалах", - заявив голова ВТБ.

Введення персональних санкцій проти російських бізнесменів за принципом дружби і близькості до президента РФ Путіна Костін назвав "безумством", передає РИА Новости.

"Будь-які списки - ну що це таке? Визначати бізнесменів, які близькі до Путіна, далекі? Путін - законно обраний президент великої країни, і санкції за принципом близькості, дружби - це безумство. Іншого сказати не можу", - заявив голова ВТБ.

Нагадаємо, раніше посол США в Росії Джон Хантсман заявив, що нові санкції проти РФ будуть гнучкими. Доповідь американської адміністрації буде готовою 29 січня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram