ГоловнаПолітика

Інститут національної пам'яті представив веб-сторінку про події Української революції 1917-1921

На інтерактивну карту місць пам'яті революції в Києві нанесено близько 400 об'єктів.

Інститут національної пам'яті представив веб-сторінку про події Української революції 1917-1921

До 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки Український інститут національної пам'яті представив веб-сторінку з матеріалами подій Української революції 1917-1921 років та інтерактивну карту "Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років".

Як повідомляють на сайті установи, на веб-сторінці зібрано основні відомості про етапи революції, видатних діячів, тодішні фото, документи, а також проекти Українського інституту національної пам'яті та спецпроекти медійних партнерів інституту.

"Один з найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття - це час Української революції 1917-1921 років. Український інститут національної пам'яті розпочав інформаційну кампанію, присвячену 100-річчю Української революції. Сьогодні ми представляємо веб-сторінку, яка акумулює наші напрацювання в цій темі і буде зручним джерелом інформації для всіх, хто цікавиться цією темою", - пояснив голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

Зазначають, що на новому сайті представлено унікальний проект - інтерактивну карту "Місця пам'яті Української революції 1917-1921 років". Зараз користувачі можуть ознайомитися з інтерактивною картою місць пам'яті в Києві, на яку нанесено близько 400 об'єктів. Серед них - місця перебування органів влади, будинки, в яких проживали і працювали діячі Української революції, місця боїв, зборів, демонстрацій, інших важливих подій Української революції.

Надалі планується реалізація проекту у всеукраїнських масштабах - з залученням істориків, краєзнавців та інших фахівців на місцях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram