ГоловнаПолітика

Порошенко закликав ЗМІ пропонувати заходи протидії фейковим новинам

"Час від часу на них "клюють" навіть ті медіа, які позиціонують себе як глибоко українські, патріотичні і європейські".

Порошенко закликав ЗМІ пропонувати заходи протидії фейковим новинам
Фото: Сергей Нужненко

Президент Петро Порошенко закликає засоби масової інформації внести пропозиції для протидії фейковим новинам.

Про це він заявив протягом промови з нагоди Дня соборності і 100-річчя проголошення незалежності Української Народної Республіки.

"Хіба для нас зараз не важливо знайти спосіб, як протидіяти поширенню російських фейків в українському інформпросторі? Іноді їх не без задоволення тиражує наша опозиція. Час від часу на них клюють навіть ті медіа, які позиціонують себе як глибоко українські, патріотичні і європейські... Всередині країни я розраховую на саморегуляцію і пропозиції з боку української медіа-спільноти", - сказав Порошенко.

Президент додав, що питання боротьби з російською пропагандою обговорюється на рівні Європейського Союзу та його країн-членів, а Україна координує зусилля в цьому питанні з міжнародними партнерами.

Нагадаємо, раніше грузинський телеканал "Руставі 2" опублікував матеріали, які назвав "зверненням" Петра Порошенка до ФСБ Росії, датоване лютим 2007 року. У них Порошенко нібито обіцяє не діяти "проти інтересів Росії".

В Адміністрації Президента назвали опубліковані документи "низькопробною підробкою і фейком, виготовленим і вкинутим телекомпанії "Руставі 2" спецслужбою Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram