ГоловнаПолітика

Суд Лондона сьогодні розгляне суперечку України і Росії у справі "кредиту Януковича"

Засідання проходитимуть у відкритому режимі.

Суд Лондона сьогодні розгляне суперечку України і Росії у справі "кредиту Януковича"
Фото: runews.su

Апеляційний суд Лондона сьогодні, 22 січня, розгляне апеляцію України на рішення Високого суду Лондона, що зобов'язує виплатити Росії 3 млрд доларів за випущеними нашою країною у 2013 році єврооблігаціями (так званий "кредит Януковича".

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Міністерства фінансів.

"Так, (засідання суду, - ред.) відбудеться 22 січня", - зазначили у прес-службі.

Як раніше повідомляли, апеляція, імовірно, буде розглядатися протягом п'яти днів колегією суддів на чолі з леді-суддею Глостер (Lady Justice Gloster), в колегію також увійдуть лорд-суддя Девід Річардс (lord Justice Daviv Richards) і лорд-суддя Сейлз (Lord Justice Sales).

Розгляд справи буде проходити у відкритому режимі.

Нагадаємо, Україна заборгувала Росії $3 млрд за спірним облігаціях, випущеними наприкінці 2013 року як частина допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін обіцяв Януковичу $15 млрд, але через Євромайдан видав тільки $3 млрд.

Наприкінці 2015 року Україна реструктуризувала 13 випусків євробондів на загальну суму $15 млрд, домігшись від приватних кредиторів списання 20% боргу. Однак Росія заявила, що вона офіційний кредитор, і від пропозиції України реструктуризувати цей випуск відмовилася. Україна ж відкинула можливість погашення боргу без реструктуризації і ввела мораторій на його виплату.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram