ГоловнаПолітика

Порошенко доручив Кабміну надати допомогу сім'ям загиблих у Кабулі

Глава держави висловив щирі співчуття родинам усіх загиблих.

Порошенко доручив Кабміну надати допомогу сім'ям загиблих у Кабулі
Фото: EPA/UPG

Президент Петро Порошенко доручив Кабінету Міністрів надати всю необхідну допомогу родинам загиблих унаслідок нападу на готель "Інтерконтиненталь" у Кабулі (Афганістан).

"Шокований трагічною звісткою з Афганістану. Внаслідок терористичного нападу на готель у Кабулі загинули громадяни України, співробітники української авіакомпанії... Доручив Кабміну надати всю необхідну допомогу для родин українських громадян, які загинули в Афганістані", - написав Президент у Facebook.

Порошенко повідомив, що за його дорученням Міністерство закордонних справ терміново скеровує в Кабул українського консула з Душанбе з метою проведення відповідних консульських дій. Також встановлено контакт з американськими консульськими співробітниками, що перебувають на місці теракту в Афганістані.

Глава держави висловив щирі співчуття родинам усіх загиблих.

Нагадаємо, 20 січня в столиці Афганістану кілька озброєних чоловіків напали на готель Intercontinental. Місцеві правоохоронні органи повідомили, що загиблими вважаються 18 осіб, 14 з яких іноземці.

ВВС з посиланням на місцеву поліцію заявило, що в Кабулі внаслідок атаки на готель загинули дев'ять громадян України. Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про шістьох загиблих українців.

Відповідальність за напад на готель у столиці Афганістану Кабулі взяв на себе ісламістський рух "Талібан."   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram