ГоловнаПолітика

Серед загиблих у Кабулі українців - дві жінки, - ЗМІ

Під час атаки в готелі були 42 працівники місцевої авіакомпанії Kam Air.

Серед загиблих у Кабулі українців - дві жінки, - ЗМІ
Отель Intercontinental в Кабуле
Фото: EPA\UPG

Внаслідок атаки на готель Intercontinental у Кабулі загинули дев'ять українців. Вісім з них були співробітниками місцевої авіакомпанії Kam Air. Серед загиблих бортпровідників було дві українські жінки.

Про це повідомив кореспондент іспанського агентства EFE Notocias в Афганістані Бабер Сахел. Таку інформацію журналіст отримав від представника авіакомпанії Хаджі Ракіба, передає Громадське.

"Міністр внутрішніх справ повідомив, що загиблі іноземці, включаючи українців, були вбиті у важкодоступному місці готелю. І вони були знайдені під час пошукових операцій", - повідомив Сахель.

За його словами, під час атаки 42 працівники Kam Air були в готелі. Живих урятували силами США. Їх перемістили в найближчий військовий табір. Зазвичай у готелі Intercontinental щоночі перебуває від 45 до 50 іноземців-співробітників авіакомпанії.

Нагадаємо, 20 січня в столиці Афганістану кілька озброєних чоловіків напали на готель Intercontinental. Місцеві правоохоронні органи повідомили, що загиблими вважають 18 осіб, 14 з яких - іноземці.

ВВС з посиланням на місцеву поліцію заявила, що в Кабулі внаслідок атаки на готель загинули дев'ять громадян України. Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив про шістьох загиблих українців.

Відповідальність за напад на готель у столиці Афганістану Кабулі взяв на себе ісламістський рух "Талібан."   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram