ГоловнаПолітика

Україна має негайно проінспектувати і посилити безпеку своїх закордонних установ, - Лубківський

Дипломат прокоментував напад на українське посольство в Афінах.

Україна має негайно проінспектувати і посилити безпеку своїх закордонних установ, - Лубківський

Безпека наших дипломатів є надважливою і в Греції, і в інших країнах, з огляду на те, що Україна нині фактично в стані війни. Головне тепер - комплексна перевірка і посилення безпеки нашої місії в Афінах. Так прокоментував напад на посольство України в Греції  дипломат, радник з міжнародних питань Руху «Справедливість» Маркіян Лубківський каналу «112. Україна».

«Це тривожний сигнал. З огляду на той факт, що Україна вже три роки, по суті, у стані війни з РФ, потрібно було із самого початку убезпечити всі наші місії, усіх наших дипломатів, консульських співробітників, які працюють за кордоном. Я сподіваюся, що це зроблено. А якщо ні, то треба негайно провести комплексну перевірку всіх наших зарубіжних місій на предмет можливих ризиків», - вважає Лубківський. На думку дипломата, потрібно перевірити, в яких умовах перебувають наші будівлі на територіях інших країн, чи надійно вони захищені, як працюють наші консульські співробітники, чи надійно вони захищені при виконанні консульських прийомів, приміщення українських дипломатів і наших співробітників на предмет ризиків, які є, з огляду на той факт, що Україна в специфічному становищі. «Потрібно комплексно підійти до цієї проблеми і діяти професійно. Перевірити безпеку наших дипмісій, а не перевіряти дипломатів на психіатричну відповідність», - зазначив Лубківський. 

 Також дипломат зазначив: хто були нападники - має встановити слідство, яке, за його інформацією, проводиться зараз грецькою стороною. Дуже важливо, щоб наші дипломати, котрі працюють сьогодні в Афінах, буквально в щогодинному режимі попрацювали з колегами, щоб, насамперед, була посилена безпека нашої місії в Афінах.        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram