ГоловнаПолітика

"ДНР/ЛНР" не бачать необхідності перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська

Ні Казахстан, ні США не є учасниками переговорів відповідно до мінських угод.

"ДНР/ЛНР" не бачать необхідності перенесення переговорів щодо Донбасу з Мінська
Фото: EPA/UPG

Незаконні угруповання "ДНР/ЛНР" не бачать необхідності перенесення переговорного майданчика щодо Донбасу з Мінська в інше місто, передають Новости Донбасса.

"Сама постановка питання парадоксальна. Ні Казахстан, ні США не є учасниками переговорів відповідно до мінських угод. Вони не сторони конфлікту, вони і не гаранти виконання мінських угод, та й ніяких офіційних пропозицій вони учасникам переговорів не направляли", - сказав представник "ЛНР" в політичній підгрупі щодо Донбасу Родіон Мірошник в коментарі РІА Новини.

За словами Мірошника, в Мінську створені всі необхідні умови для ведення переговорів, "досить зручна логістика і зовнішній антураж витримано повністю".

Представник "ДНР" Денис Пушилін заявив, що "місце проведення переговорів - вторинне".

"Причину стагнації переговорного процесу потрібно шукати не в конкретній країні або місті, яке приймає учасників переговорів, а у відсутності політичної волі та бажання виконувати взяті на себе зобов'язання в однієї зі сторін конфлікту", - цитує його слова сепаратистський ресурс ДАН.

Нагадаємо, президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв заявив, що президент США Дональд Трамп запропонував перенести переговори щодо врегулювання конфлікту на Донбасі з Мінська в інше місце.

У відповідь на це міністр закордонних справ Білорусі Володимир Макей сказав, що "переговори щодо України можна перенести хоч в Антарктиду, якщо буде впевненість в їхньому успіху".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram