ГоловнаПолітика

Суд обрав запобіжний захід менеджерам Дубневичів

Троє фігурантів справи можуть вийти з-під варти, сплативши загалом 17 млн гривень.

Суд обрав запобіжний захід менеджерам Дубневичів
Фото: runews.su

Солом'янський райсуд Києва 18 січня обрав запобіжний захід радникові директора ТОВ "Енергія" Ігорю Кучмі, який є учасником схеми розкрадання газу на 1,4 млрд гривень, повідомляють "Наші гроші".

За даними слідства, Кучма організував і керував схемою заволодіння понад 300 млн куб. м природного газу НАК "Нафтогаз України" на суму понад 1,4 млрд грн. Протягом обшуку в офісі із сейфу Кучми було вилучено 1,14 млн євро, 136 тис. доларів, а також кілька мільйонів гривень. Ці кошти арештовано в рамках кримінального провадження.

Кучму затримали 16 січня разом із ще трьома фігурантами справи - керівником ТОВ "Енергія-Новий Розділ" Ігорем Артимком, фіндиректором фірми Олегом Павлишиним, заступником Артимка - Ігорем Ільківим. Фігурантів затримали детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ).

НАБУ і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) подали клопотання взяти Кучму під варту з альтернативою у вигляді застави в розмірі 230 млн грн, однак суд заарештував Кучму із заставою 5 млн грн.

Павлишина взяли під варту із заставою 2 млн грн, а Артимка заарештовано із заставою 10 млн грн.

Кучма є представником бенефіціарів власників зазначених підприємств - народних депутатів від БПП Богдана і Ярослава Дубневичів.

Нагадаємо, детективи НАБУ виявили, що підприємства-власники Новояворівської і Новороздільської ТЕЦ (Львівська обл.) протягом 2013-2015 років уклали низку угод про закупівлю в НАК "Нафтогаз України" природного газу для виробництва теплової енергії населенню. З метою здешевлення тепла для цієї категорії споживачів НАК постачав комерційним ТЕЦ газ за цінами, суттєво нижчими від ринкових. Більш ніж 300 млн куб. м "пільгового" газу підприємства використовували для виробництва електрики, яку реалізували ДП "Енергоринок".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram