ГоловнаПолітика

Апеляцію на домашній арешт Саакашвілі вчетверте перенесли

У одного з трьох суддів колегії помер родич.

Апеляцію на домашній арешт Саакашвілі вчетверте перенесли
Фото: Сергей Нужненко

Апеляційний суд Києва переніс на 26 січня розгляд скарги прокуратури на рішення Печерського районного суду Києва про відмову в домашньому арешті екс-президента Грузії, лідера партії "Рух нових сил" Михайла Саакашвілі.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна", таке рішення було прийнято в п'ятницю в зв'язку з тим, що в одного з трьох суддів колегії померла близька людина.

Нагадаємо, 5 грудня 2017 року Саакашвілі затримали, але прихильники заблокували рух автомобіля і "звільнили" його з машини правоохоронців. Політика оголосили в розшук.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Саакашвілі отримав від бізнесмена Сергія Курченка, який переховується в РФ, $0,5 млн на свою діяльність в Україні, і продемонстрував аудіозапис на підтвердження своїх слів. Саакашвілі заявив, що не говорив з Курченком.

Повторно Саакашвілі затримали пізно ввечері 8 грудня. Інкримінована йому ч. 2 ст. 256 Кримінального кодексу (сприяння учасникам злочинних організацій і приховування їхньої злочинної діяльності) передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі.

11 грудня Печерський районний суд Києва не задовольнив клопотання прокуратури про обрання для Саакашвілі запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Саакашвілі відпустили з-під варти в залі суду.

На 22 грудня було заплановано розгляд апеляції прокурора Генеральної прокуратури України на це рішення Печерського райсуду, однак засідання перенесли на 3 січня 2018 року.

3 січня Апеляційний суд Києва переніс розгляд скарги на 11 січня у зв'язку з тим, що семеро депутатів заявили про готовність узяти його на поруки, але не всі вони прибули в суд.

11 січня Апеляційний суд Києва знову переніс, цього разу на 19 січня, розгляд скарги прокуратури в зв'язку з неявкою поручителів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram