ГоловнаПолітика

ЄС виступив з критикою закону про Антикорупційний суд

На думку ЄС, цей законопроект не відповідає зобов'язанням України.

ЄС виступив з критикою закону про Антикорупційний суд
Фото: trud-ost.ru

Європейський Союз виступив із критикою поданого президентом Петром Порошенком законопроекту про Антикорупційний суд і вважає його таким, що суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії.

Про це йдеться в письмовій відповіді прес-секретаря ЄС на запит "Європейської правди".

У Брюсселі нагадали, що їхні українські партнери не раз брали на себе зобов'язання створити Антикорупційний суд.

"Створення дійсно незалежного й ефективного Антикорупційного суду в Україні стало б життєво необхідним кроком у боротьбі з корупцією в країні... Тому ми вітаємо подачу законопроекту (президентом)", - йдеться в коментарі.

У той самий час президентський законопроект, на думку ЄС, не відповідає зобов'язанням України.

"Основні положення проекту не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії. Важливо, щоб ці питання були переглянуті, і ЄС доносить цей сигнал до української влади", - зазначили в Брюсселі.

Представник ЄС підкреслює, що створення АКС, відповідно до зобов'язань України, необхідне також для виконання умов надання безвізового режиму.

"Його створення... вимагає також Європейська комісія в рамках моніторингу механізму візового призупинення", - йдеться в коментарі.

За інформацією "Європейської правди", наприкінці минулого тижня Представництво ЄС також скерувало офіційний лист на адресу голови Адміністрації Президента, спікера Ради і ключових міністрів, в якому ЄС офіційно повідомив Україну про свою позицію.

Нагадаємо, 16 січня Світовий банк заявив, що, на його думку, законопроект про Антикорупційний суд не відповідає міжнародним зобов'язанням України.

Раніше цей закон забракував Міжнародний валютний фонд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram