ГоловнаПолітика

Турчинов: ухвалення закону про Донбас посилить позиції України в міжнародних судах

"Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під миротворчу операцію".

Турчинов: ухвалення закону про Донбас посилить позиції України в міжнародних судах
Александр Турчинов
Фото: rnbo.gov.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов вважає, що ухвалення закону про реінтеграцію Донбасу підсилює позиції України в міжнародних судах.

Про це повідомляють на сайті РНБО.

"Незважаючи на шалений опір провокаторів, які працюють проти нашої країни, і істерію Росії, законопроект «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях» був прийнятий у Верховній Раді України 280 голосами", - зазначив Турчинов.

За його словами, цей закон створює правові та організаційні умови для відновлення територіальної цілісності України в Донецькій і Луганській областях.

"Крім того, розширюючи можливості Збройних Сил України, інших військових формувань, цей закон посилює наші позиції з відбиття збройної агресії Російської Федерації і відновлення територіальної цілісності України", - підкреслив Турчинов.

Він також підкреслив, що в цьому законі Росія "чітко і недвозначно визнана державою-агресором, а території окремих районів Донецької та Луганської областей - окупованими".

"Це повністю перекреслює спроби РФ замаскувати війну проти України під «миротворчу операцію» і значно підсилює позицію нашої країни в міжнародних судах", - зазначив секретар РНБО.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами прийняла законопроект №7163 "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи із забезпечення національної безпеки і оборони, стримування і відсічі російській збройній агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, які замінять термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних Сил України.

Сьогодні Рада прийняла цей законопроект у другому читанні і в цілому.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram