ГоловнаПолітика

РНБО погодила проект закону про нацбезпеку з планами членства України в ЄС і НАТО

Документ розроблявся в тісній взаємодії з експертами НАТО, США і Євросоюзу.

РНБО погодила проект закону про нацбезпеку з планами членства України в ЄС і НАТО
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони погодила законопроект "Про національну безпеку", інформує прес-служба РНБО.

Згідно з повідомленням, цей законопроект розроблявся в тісній взаємодії з експертами Організації Північноатлантичного договору (НАТО), США і Європейського Союзу з метою приведення української законодавчої бази у відповідність зі стандартами держав - членів НАТО.

Після прийняття Верховною Радою закон повинен стати основою для розробки та оновлення законодавства у сфері нацбезпеки і оборони.

Президент Петро Порошенко звернув увагу, що документ також передбачає законодавче закріплення планів України на членство в НАТО і Євросоюзі.

"Проект ставить за мету членство України і в Європейському Союзі, і в Північноатлантичному договорі, що має бути безумовною гарантією безпеки суверенітету і територіальної цілісності нашої держави", - заявив голова держави під час обговорення законопроекту, повідомляє прес-служба голови держави.

За словами секретаря РНБО Олександра Турчинова, прийняття законопроекту "Про національну безпеку України" має стати важливим елементом в сфері захисту української державності та протидії російській агресії.

Раніше повідомлялося, що РНБО затвердила основні показники державного оборонного замовлення на 2018-2020 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram