ГоловнаПолітика

Кількість протитанкових комплексів буде збільшено в 4 рази, - Порошенко

Фінансування держоборонзамовлення перевищило 21 млрд гривень.

Кількість протитанкових комплексів буде збільшено в 4 рази, - Порошенко
Заседание СНБО
Фото: president.gov.ua

Рада національної безпеки і оборони під головуванням президента Петра Порошенка провела засідання, на якому обговорювалося державне оборонне замовлення на 2018 рік.

Про це повідомляється на сайті президента.

За словами Порошенка, в цьому році кількість протитанкових ракетних комплексів буде збільшено в чотири рази.

"Я мав можливість безпосередньо поспілкуватися з командувачами АТО, з командирами бригад і можу сказати про ті пріоритети, які українські воїни, українські герої поставили переді мною, як перед президентом і верховним головнокомандувачем - це повинні бути нові протитанкові комплекси, причому як українського виробництва - «Стугна», інші, так і іноземного", - сказав президент.

"Сьогодні можу сказати, що кількість протитанкового озброєння збільшується в чотири рази. І все це повинно бути безпосередньо в АТО. Ми не повинні знижувати рівень боєздатності наших частин", - додав Порошенко.

Він також нагадав, що Україна отримає протитанкові ракетні комплекси Javelin від США.

"Друга позиція, яка пріоритетно була поставлена - це засоби радіоелектронної боротьби. У нас повинна бути можливість захистити українські позиції від ворожих безпілотних літальних апаратів і забезпечити радіоелектронну підтримку діяльності наших військ", - наголосив Порошенко.

За його словами, в держоборонзамовленні втричі збільшено видатки на закупівлю сучасних засобів радіоелектронної боротьби як українського, так і іноземного виробництва. Забезпечення бійців антиснайперськими комплексами планують збільшити в 10 разів.

Порошенко також повідомив, що загалом основні показники державного оборонного замовлення в цьому році значно збільшено - до 21 млрд гривень. У порівнянні з 2017 роком цей показник збільшився на 37%.

"Це і є характеристика тих пріоритетів, які я, як президент і верховний головнокомандувач, парламент і уряд сьогодні демонструємо для збільшення обороноздатності нашої держави", - сказав президент.

Нагадаємо, в лютому минулого року Кабмін затвердив державне оборонне замовлення на 2017 - 2019 роки.

Раніше, 27 січня 2017 року, РНБО доручила Кабміну затвердити основні показники оборонзамовлення. Також РНБО ініціювала впровадження програми виробництва боєприпасів і продуктів спеціальної хімії до 2021 року. Про формування державного оборонного замовлення президент доручив врахувати всі недоліки, які мали місце в 2016 році.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram