ГоловнаПолітика

Раді залишилося розглянути 50 поправок до закону про Донбас

За два дні жодної з них не затвердили.

Раді залишилося розглянути 50 поправок до закону про Донбас
Фото: пресс-служба президента

Пленарне засідання Верховної Ради в середу майже повністю було присвячено розгляду поправок до законопроекту №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях".

Спікер парламенту Андрій Парубій оголосив про завершення засідання, коли депутати розглянули поправку №624.

"Ми завершуємо розгляд на виправлення №624, залишається менш ніж 50 поправок. У мене велике прохання до комітету й ініціаторів правок, щоб до завтра були проведені консультації, і ми змогли вийти на узгоджену остаточну редакцію закону... Дуже важливо, щоб ми завтра могли вийти на результативне голосування", - сказав Парубій.

Жодної депутатської поправки в середу не було враховано. Також не були підтверджені деякі з врахованих комітетом правок.

Парубій повідомив, що на засіданні 18 січня голова профільного комітету зачитає під стенограму компромісну редакцію важливих для закону норм, які Рада не підтвердила і щодо яких були гострі дискусії.

Нагадаємо, 6 жовтня Верховна Рада 233 голосами ухвалила законопроект №7163 "Про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій і Луганській областях" у першому читанні. З нього прибрали згадку про Мінські угоди. Документ визначає контрольовані "ДНР" і "ЛНР" території як тимчасово окуповані Росією.

Військова присутність України на Донбасі визначається як "заходи щодо забезпечення національної безпеки й оборони, стримування і відсічі російської збройної агресії в Донецькій і Луганській областях". Вносяться відповідні правки в інші законопроекти, які замінять термін "антитерористична операція".

Керівництво силовиками, задіяними в цих заходах, покладається на Об'єднаний оперативний штаб Збройних сил України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram