ГоловнаПолітика

Кабмін спростував намір підвищити ціну на газ

"У ЗМІ вранці читаю: уряд планує підвищити. А я про це взагалі нічого не знаю".

Кабмін спростував намір підвищити ціну на газ
Фото: Владислав Мусиенко

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман на засіданні уряду в середу заявив, що нічого не знає про заплановане підвищення ціни на газ.

"У ЗМІ вранці читаю: уряд планує підвищити ціну на газ. А я про це взагалі нічого не знаю. Але ЗМІ про це пишуть", - заявив Гройсман. Міністр енергетики Ігор Насалик, своєю чергою, запевнив, що підвищення ціни на газ - це "абсолютна дурниця". Він сказав, що Міненерго не ініціює підвищення цін.

Гройсман також сказав, що це вже другий гучний фейк за останній час.

"Це так само, коли написали: Гройсман сказав, що в Україні немає корупції. Ну, друзі, я давав інтерв'ю під час візиту до Грузії авторитетному виданню Forbes, де я чітко сказав, що де нам вдалося системно прийняти рішення, щоб знищити корупцію, - наприклад, ми знищили корупцію під час повернення ПДВ підприємствам, - тут немає маневру. Але корупція залишилася в державних компаніях, у судах, і я там перераховую. І також я сказав, що вороги України, я мав на увазі одного ворога - Росію, через ЗМІ за кордоном нав'язують усе більше і більше історій про те, що [в Україні] корупція", - заявив Гройсман.

Нагадаємо, агентство "Українські новини" з посиланням на проект постанови Кабміну повідомило, що з 1 квітня пропонують повністю відійти від принципу визначення вартості газу для населення і перегляду її що шість місяців залежно від ціни імпортного паритету. За новою методикою ціна кубометра газу нібито повинна була підвищитися з 6,9 до 8 грн за кубометр.

До 1 жовтня 2017 року Кабмін повинен був відкоригувати (збільшити) ціни на газ для населення і теплокомуненерго, оскільки зросла його вартість на європейському ринку. Кабмін відмовився підвищувати ціни і направив Міжнародному валютному фонду пропозицію про зміну формули розрахунку ціни.

Поточні ціни на природний газ для населення діють з травня 2016 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram