ГоловнаПолітика

Депутат Одеської облради, який втік, планує здатися Генпрокуратурі

Олег Бабенко має намір з'явитися на допит у п'ятницю, повідомив його адвокат.

Депутат Одеської облради, який втік, планує здатися Генпрокуратурі
Олег Бабенко
Фото: dumskaya.net

Депутат Одеської обласної ради Олег Бабенко, підозрюваний у пропозиції 500 тисяч доларів хабара співробітнику Національного антикорупційного бюро, має намір з'явитися в Генеральну прокуратуру 19 січня.

Як повідомив "Українські новини" керівник департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк, 16 січня Генпрокуратуру відвідав адвокат Бабенка, який запевнив, що його клієнт має намір з'явитися в п'ятницю, 19 січня, на допит.

Окрім того, Генпрокуратура планує ознайомити Бабенка з клопотанням про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою у вигляді застави.

За словами Гуцуляка, оскільки Бабенко пообіцяв з'явитися в Генпрокуратуру, підстав оголошувати його в розшук немає. Він також повідомив, що Бабенко перебуває в межах України, однак де саме, невідомо.

Нагадаємо, 12 січня Національне антикорупційне бюро спільно з Генпрокуратурою повідомили про підозру Бабенка. Депутат, за версією правоохоронців, намагався дати хабар 500 тис. доларів співробітникові НАБУ, щоб з рахунків його підприємства зняли арешт, накладений у рамках розслідування справи про купівлю будівлі заводу "Краян" мерією Одеси за завищеною ціною.

Під час спроби затримання Бабенко втік від співробітників НАБУ через вікно будинку в Києві.

Пізніше депутат написав у фейсбуці, що звинувачення про пропозицію хабара в розмірі $500 тис. - "мильна бульбашка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram