ГоловнаПолітика

Порошенко подякував США за підтримку України

"Минулого року наші американські партнери підтвердили своє лідерство в протистоянні російському реваншизму".

Порошенко подякував США за підтримку України
Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко подякував Сполученим Штатам Америки за підтримку України у відповідь на агресію Росії, інформує прес-служба глави держави.

"Минулого року наші американські партнери підтвердили своє лідерство в протистоянні російському реваншизму. З першої зустрічі з Президентом Трампом ми координували зміцнення нашого стратегічного партнерства на основі Великого договору світу і Великого плану успіху", - сказав Порошенко під час зустрічі з главами дипломатичних представництв іноземних держав та акредитованих в Україні міжнародних організацій у вівторок увечері в Києві.

Глава держави додав, що українці "вдячні за підхід "мир через міць" і, відповідно, рішення про надання Україні оборонної летальної зброї, а також скоординовані кроки з метою реалізації ініціативи про розміщення миротворчої місії ООН на окупованому Донбасі".

За його словами, Україна високо цінує тверду позицію США щодо трансатлантичної єдності і солідарності з українською державою, зокрема щодо політики санкцій.

"Вони є найдієвішою і найцивілізованішою відповіддю агресивній Росії", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, посол США Марі Йованович повідомила, що американський уряд надасть Україні зброю, зокрема протитанкові комплекси "Джавелін", безкоштовно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram