ГоловнаПолітика

Президент назвав пріоритети 2018 року

Антикорупційний суд стане вирішальним елементом у новій антикорупційній архітектурі України.

Президент назвав пріоритети 2018 року
Фото: president.gov.ua

Пріоритетами України в 2018 році є приватизація, дерегуляція, удосконалення законодавства про національну безпеку, а також створення Антикорупційного суду. Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи на щорічній зустрічі з керівниками дипломатичних представництв іноземних держав і міжнародних організацій, акредитованих в Україні, повідомляє Укрінформ.

"У 2018 році наші пріоритети в реформах є не менш амбітними - приватизація, дерегуляція, поліпшення інвестиційного клімату, нацбюро фінансової безпеки, ліберальне валютне законодавство, подальше вдосконалення тендерного законодавства, енергетичного сектору, а також законодавство про національну безпеку", - зазначив Глава держави.

Крім того, серед нинішніх пріоритетів Порошенко назвав і створення Антикорупційного суду. Він запевнив, що до 2018 року буде запущено його створення та закликав "до конструктивної роботи в рамках демократичних парламентських процедур для його (закону "Про Антикорупційний суд" - ред.) успішного ухвалення".

Він також додав, що після голосування в першому читанні відповідного закону буде час для вдосконалення законопроекту з метою якнайефективнішої роботи цього суду.

Водночас Президент підкреслив, що Антикорупційний суд стане останнім і вирішальним елементом у новій антикорупційної архітектурі України.

Нагадаємо, 22 грудня Президент Петро Порошенко вніс у Верховну Раду законопроект №7440 "Про Вищий антикорупційний суд". Представництво міжнародної антикорупційної організації Transparency International в Україні закликало президента Петра Порошенка відкликати законопроект.

Напередодні Міжнародний валютний фонд забракував законопроект про Антикорупційний суд. В Адміністрації Президента заявили, що внесений Порошенком в Раду законопроект " Про Вищий антикорупційний суд" розроблений відповідно до рекомендацій "Венеціанської комісії" і всі його положення мають обговорюватися в парламенті.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram