ГоловнаПолітика

СБУ прийшла з обшуком до соліста Львівської опери, який потрапив у базу "Миротворця"

Артист проходить у кримінальній справі про пособництво терористам.

СБУ прийшла з обшуком до соліста Львівської опери, який потрапив у базу "Миротворця"
Фото: facebook.com/nikolay.sanzhrevsky

Служба безпеки України проводить обшук у квартирі соліста Львівської національної опери та балету Миколи Санжаревського, який 8 січня був внесений в базу сайту "Миротворець", повідомляє Радіо Свобода.

Артист проходить у кримінальному провадженні за статтею Кримінального кодексу про матеріальне, організаційне чи інше сприяння діяльності терористичної групи чи терористичної організації, яка передбачає від 8 до 15 років позбавлення волі.

Раніше сьогодні Санжаревський приходив на допит в СБУ, звідки разом зі слідчим виїхав на місце проведення обшуку. Від коментарів артист відмовився.

Львівська Національна опера 10 січня заявила, що її дирекція проводить внутрішню перевірку і "звернулася з офіційним запитом в управління Служби безпеки України у Львівській області" через повідомлення в ЗМІ про можливу причетність до сепаратизму і антиукраїнської діяльності артиста Миколи Санжаревського.

Сам Санжаревський, якого звинуватили в підтримці і фінансуванні угруповань "ДНР" і "ЛНР", заперечує свою причетність до сепаратистів.

Опоненти Санжаревського звинувачують його у поширенні просепаратистських повідомлень у російській соціальній мережі "ВКонтакті", але сам він заявляє, що не має доступу до свого профілю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram