ГоловнаПолітика

Сущенкові дозволили побачення з рідними

Ймовірно, це буде останнє побачення з родичами перед судом.

Сущенкові дозволили побачення з рідними
Роман Сущенко
Фото: ukrinform.ua

Незаконно заарештований у Москві український журналіст Роман Сущенко отримав право на побачення з дружиною і дочкою. Воно відбудеться протягом найближчого тижня. Про це повідомив його адвокат Марк Фейгін, передає Укрінформ.

"Побачення Анжеліки і Юлії Сущенко з моїм підзахисним відбудеться протягом найближчого тижня", - сказав Фейгін.

Адвокат уточнив, що це, ймовірно, буде останнє побачення Романа Сущенка з родичами під час слідства.

"Після ухвалення принципового рішення щодо таких побачень організовувати їх було простіше. Але коли почнеться судовий процес, процедура зміниться. Дозвіл вже потрібно буде отримувати у Мосміськсуду. А це набагато довший бюрократичний процес. Причому з тією ж тяганиною під час отримання права на побачення зіткнуться і офіційні особи, наприклад, консул України", - пояснив адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента "Укрінформу" у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ це спростували. Суд у його справі, на думку захисту журналіста, може початися в січні 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram