ГоловнаПолітика

Порошенко назвав судилищем процес над кримчанином Балухом

"Окупанти ніколи не зламають український дух!"

Порошенко назвав судилищем процес над кримчанином Балухом
Владимир Балух
Фото: facebook.com/crimeahrg

Президент Петро Порошенко прокоментував вирок активіста Володимира Балуха в Криму. "Окупанти ніколи не зламають український дух! Судилище над Володимиром Балухом тому підтвердження. Україна продовжить боротьбу за звільнення Криму і всіх незаконно ув'язнених на півострові", - написав він у фейсбуці.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін, своєю чергою, пообіцяв покарання для тих, хто переслідував Балуха.

"Фейкова судова система окупаційної влади безсила проти людей незламної волі. Останнє слово в суді Володимира Балуха - установка вільної людини всім нам. Винних у цьому беззаконні буде покарано", - зазначив він.

Нагадаємо, підконтрольний Росії Роздольненський районний суд Криму у вівторок, 16 січня, засудив кримського активіста Володимира Балуха до трьох років і семи місяців позбавлення волі в колонії-поселенні і штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4,6 тис. грн).

Наприкінці серпня минулого року його вже засуджували до трьох років і семи месяців колонії за звинуваченням у незаконному зберіганні боєприпасів і вибухових речовин (частина 1 статті 222 та частина 1 222.1 КК). За версією слідства, на горищі він зберігав патрони і тротилові шашки. На початку жовтня Верховний суд Криму скасував цей вирок, і справу розглядали заново. Також активіста звинувачують у дезорганізації діяльності ізолятора тимчасового утримання (стаття 321 КК).

Балух як активний прихильник української влади і Євромайдану, вивішував на своєму будинку табличку з написом "Вулиця Героїв Небесної сотні, 18" і український прапор. Після цього до нього приходив голова сільради з помічниками, погрожував, що його незалежна поведінка призведе до несприятливих наслідків, включаючи "виявлення" у Балуха зброї або наркотиків, і вимагав зняти табличку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram