ГоловнаПолітика

Справу Краснова направлено до суду

Підготовче засідання призначено на 26 січня.

Справу Краснова направлено до суду
Фото: facebook/Василь Мамелін

Генеральна прокуратура 10 січня передала в суд обвинувальний акт проти Станіслава Краснова та його дружини Оксани Краснової (Шелест). Про це йдеться на сайті Бориспільського міськрайонного суду Київської області.

Краснова звинувачують за ч.2 ст.28, ч.1 ст.111 (держзрада), ч.1 ст.14, п.п.1, 5, 6, 11, 12 ч.2, ст.115 (замах на вбивство), ч.1 ст.14, ч.2 ст.258 (замах на теракт), ч.2 ст.28, ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю). Його дружину судитимуть тільки за 263-ю статтею.

Підготовче судове засідання призначено на 26 січня. Справу слухатиме колегія суддів Бориспільського міськрайонного суду на чолі з Юрієм Кабанячим.

Нагадаємо, голову громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова разом з Оксаною Шелест затримали 28 лютого 2017 року. За версією СБУ, Краснова завербувала Росія, він планував влаштувати вибухи біля держорганів. Представник СБУ Олександр Ткачук говорив, що Краснова затримали після закладання в сховок 42 кілограмів вибухівки. СБУ оприлюднила аудіозапис переговорів Краснова з якимсь чоловіком, який, як стверджує спецслужба, є його російським куратором.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram