ГоловнаПолітика

Справу Штепи знову передали до іншого суду

Справу екс-мера Слов'янська слухатимуть заново вчетверте.

Справу Штепи знову передали до іншого суду
Фото: Предоставлено Евгением Плинским

Апеляційний суд Харківської області вирішив направити кримінальне провадження стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи в Жовтневий районний суд міста.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на місцеву прокуратуру.

"Апеляційний суд вирішив, що кримінальне провадження щодо Нелі Штепи розглядатиме Жовтневий районний суд. Швидше за все, завтра провадження потрапить до суду і впродовж максимум 5 днів призначать перше засідання", - повідомили в прес-службі.

Це буде вже п'ятий початок розгляду справи Штепи.

Нагадаємо, 11 січня дві колегії суддів Ленінського райсуду Харкова заявили про самовідвід.

Штепу заарештували 13 липня 2014 року. Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу.

5 листопада 2014 року колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності. У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Штепі, відбувалися на території Слов'янська, тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

4 лютого 2016 року було прийнято рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання в зв'язку зі зміною в складі колегії суддів.

26 січня 2017 року на черговому засіданні Червонозаводського райсуду держобвинувачення заявило відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження стосовно нього.

Захист заявив клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області виніс ухвалу про розгляд справи в Комінтернівському райсуді міста.

Потім справу було перенаправили в Ленінський райсуд Харкова і почали слухати від самого початку вчетверте.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram