ГоловнаПолітика

Мінгареллі: ми бачимо два джерела загроз безпеці України і її сусідів

Голова представництва ЄС наголосив на важливості проведення реформ.

Мінгареллі: ми бачимо два джерела загроз безпеці України і її сусідів
Хьюг Мингарелли
Фото: EPA/UPG

Голова представництва Європейського Союзу в Україні Хьюг Мінгареллі назвав два основні джерела загроз безпеці України - зовнішній і внутрішній.

Про це він заявив під час круглого столу "Загрози безпеки України й інших країн "Східного партнерства": можливі відповіді" в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"В ЄС ми бачимо два джерела загроз безпеці України та її сусідів. Перш за все, очевидно, це конфлікт із Росією і другий напрямок - це неефективне управління, слабкі інституції, відсутність верховенства права, які роблять Україну й інші країни регіону більш терпимими до внутрішніх і зовнішніх загроз", - сказав Мінгареллі.

Він також зазначив, що військовий конфлікт уже призвів до загибелі понад 10 тис. осіб, вимушеного переміщення 1,6 млн осіб, понад 1 млн біженців у сусідніх країнах.

Окрім того, посол вказав на економічні виклики, з якими стикається Україна. "Абсолютно ясно, що з окупацією частин Донецької і Луганської областей українська економіка стала слабшою. Зокрема, в індустріальному виробництві", - додав дипломат.

Мінгареллі також відзначив роль економічної блокади окупованих територій у складній економічній ситуації в Україні.

Водночас голова представництва ЄС відзначив важливість проведення реформ в Україні.

"Угода про асоціацію включить економіку України в єдиний ринок ЄС, це також шлях до зміцнення опірності України до будь-якого виду внутрішніх і зовнішніх викликів", - резюмував посол.

Нагадаємо, раніше Мінгареллі вказав слабкі та сильні сторони у виконанні Україною Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram