ГоловнаПолітика

СБУ і Генпрокуратура знову прийшли з обшуком в "Укргазвидобування" (оновлено)

Подробиць поки що не повідомляють.

СБУ і Генпрокуратура знову прийшли з обшуком в "Укргазвидобування" (оновлено)
Фото: Україна Молода

Співробітники Служби безпеки та Генеральної прокуратури проводять обшуки в державній газовидобувній компанії "Укргазвидобування".

Про це повідомляє прес-служба компанії в Фейсбуці.

"Завершилися чергові свята, і в нас в "Укргазвидобуванні" знову представники ГПУ та СБУ. Наразі не знаємо, за якою саме справою вони прийшли, очікуємо інформацію", - написала прес-секретар "Укргазвидобування" Лариса Поліщук.

Оновлення. Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко у фейсбуці повідомив, з чим пов'язані обшуки.

Кримінальне провадження від 5 травня 2017 за ч.5 ст.191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) стосується закупівлі "Укргазвидобуванням" у жовтні 2016 року запасних частин до насосів у ТОВ "Україна-2000" на загальну суму понад 51 млн грн. За версією слідства, запчастини були закуплені за ціною, яка у 3-20 разів перевищує ринкову вартість.

"Протягом досудового розслідування вже встановлено, що посадові особи ПАТ "Укргазвидобування" з метою заволодіння коштами змовилися з представниками підприємств-постачальників запчастин, організували і впровадили механізм проведення закупівель товарно-матеріальних цінностей за завищеними цінами", - написав Лисенко.

ТОВ "Україна-2000" зареєстровано в Кам'янському, фірма є дилером ТОВ "Техноресурс", ТОВ "КБ Укрспецмаш", ТОВ "ТД Ірбіс", ПАТ "Свеський насосний завод" і ПАТ "Сахгідромаш".

Нагадаємо, 7 липня 2017 року СБУ і Генпрокуратура провели обшуки в "Укргазвидобуванні" з виїмкою документів за договорами операцій гідророзриву пласта, що їх проводить румунська компанія Tacrom і білоруська "Белоруснефть" упродовж 2016-2017 років.

У серпні ГПУ знову прийшла з обшуками в "Укргазвидобування".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram