ГоловнаПолітика

Підозрюваного в махінаціях заступника голови Запорізької облради залишили на посаді

Владислав Марченко перебуває під частковим домашнім арештом.

Підозрюваного в махінаціях заступника голови Запорізької облради залишили на посаді
Фото: mail.ru

Апеляційний суд Харківської області відхилив скаргу прокурора і залишив на посаді заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка, який є підозрюваним у кримінальній справі.

Про це повідомила прес-секретар суду Євгенія Бондаренко, повідомляє Укрінформ.

"Суд розглянув апеляцію прокурора, яка подана на постанову слідчого судді Червонозаводського райсуду Харкова від 28 грудня 2017 року про відмову в усуненні з посади заступника голови Запорізької обласної ради Владислава Марченка. Суд взяв до уваги клопотання учасників процесу і заслухав пояснення сторін кримінального провадження", - зазначила Бондаренко.

За її словами, за результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу прокурора без задоволення.

"Таким чином, постанова слідчого судді Червонозаводського райсуду Харкова про відмову в задоволенні клопотання прокурора про відсторонення Марченка з посади в межах терміну досудового розслідування залишилася без змін", - сказала Бондаренко.

Як повідомлялося, 11 січня Апеляційний суд Харківської області залишив під домашнім арештом братів Марка і Владислава Марченка - фігурантів справи про заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах (ч. 5 ст. 191 КК України). Причому лідера обласної організації партії "Об'єднання "Самопоміч", заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка суд помістив під частковий домашній арешт, щоб він зміг виконувати депутатські обов'язки.

Третьому фігуранту - керівнику одного з комунальних підприємств м Мелітополь Олегу Брезанову - оголошено про підозру у справі.

Нагадаємо, 21 грудня харківська прокуратура провела 30 обшуків у запорізьких чиновників. Генпрокурор Луценко пояснив, що справа стосується депутата облради і його брата, які за допомогою впливу на посадових осіб організовували фіктивні тендери на благоустрій парку (2,7 млн гривень) і шкільні спортмайданчики (84 млн гривень) із заздалегідь визначеним переможцем.

22 грудня Марченку вручили повідомлення про підозру за ст. 191 КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram